(recept
si oblíbilo 41 návštěvníků)
VIŠŇOVÉ ŘEZY Z PUDINKOVÉHO TĚSTA

Potřebné ingredience
TĚSTO: 4x Kakaový pudink v prášku od Oetkera, Prášek do pečiva 1 ks, Vejce 4 ks, Moučkový cukr 150 gr, Rum 2 lžíce, Olej 200 ml NÁPLŇ: Mléko 1 l, Vanilkový pudink od Oetkera 2 ks, Vanilkový cukr 1 ks, Cukr krupice 3 lžíce, Měkký tvaroh 2 ks, Želatinový ztužovač za studena od Oetkera 1 ks, Višňový kompot velký 2 ks DÁLE: Šlehačka 2 ks, Ztužovač šlehačky 2 ks, Zakysaná smetana 2 ks, Vanilkový cukr 2 ks
Postup přípravy
Vyšleháme vejce s cukrem, přídáme ostatní, promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech kokosem, pečeme na 180 st. cca 15-20 min. Po zchladnutí potřeme višňovým džemem. Na džem naneseme náplň, poklademe hustě zcezené višně a na ně namažeme šlehačkový krém.
Náplň: uvaříme si klasicky vanilkový pudink, který po zchladnutí smícháme s tvarohem, do kterého lehce vmícháme želatinový ztužovač, připravený dle návodu na obalu. Šlehačky ušleháme se ztužovačem a pak smícháme se zakysanou smetanou, do které jsme přimíchali vanilkové cukry. Posypeme nastrouhanou čokoládou nebo jinak ozdobíme.
Višně používám kompotové vypeckované nebo čerstvé vypeckuji, dělám to i do jiných moučníků. Džem jsem neuvedla můžete použít i jiný nejen višňový.
Vypadá to složitě, ale opravdu není .-)
Náplň: uvaříme si klasicky vanilkový pudink, který po zchladnutí smícháme s tvarohem, do kterého lehce vmícháme želatinový ztužovač, připravený dle návodu na obalu. Šlehačky ušleháme se ztužovačem a pak smícháme se zakysanou smetanou, do které jsme přimíchali vanilkové cukry. Posypeme nastrouhanou čokoládou nebo jinak ozdobíme.
Višně používám kompotové vypeckované nebo čerstvé vypeckuji, dělám to i do jiných moučníků. Džem jsem neuvedla můžete použít i jiný nejen višňový.
Vypadá to složitě, ale opravdu není .-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Paluna
(upraveno)
31. 5. 2013, 2:27







nahlásit

Markytka01
(upraveno)
30. 5. 2013, 22:22
takže místo mouky do spodní upečené vrstvy používám kakaové pudingy od Oetkera, je to tak? Vychází to cca na 250,- kč ale zkusím, vypadá to luxusně.
nahlásit

Itula
(upraveno)
2. 6. 2013, 17:29
@Markytka01
Markétko ano, korpus je z pudingů. Já to sice nepočítala, ale když to vydělíte počtem kusů, tak si myslím, že to drahé nebude. Ať se podaří Zita

nahlásit

Viko
(upraveno)
5. 11. 2012, 15:13
To vypadá super,díky za receptík vyzkouším mám doma bezlepkáře




nahlásit

Hanulka2
(upraveno)
5. 11. 2012, 14:43



nahlásit

Itula
(upraveno)
15. 11. 2012, 12:46
@Hanulka2
Hani děkuji

nahlásit

Marci75
(upraveno)
13. 6. 2012, 11:21
Bezva letní zákusek
Už je v oblíbených


nahlásit

Itula
(upraveno)
20. 7. 2012, 10:49
@Marci75
Marcelko děkuji a zkus ho

nahlásit
Leoonka
(upraveno)
12. 6. 2012, 21:27
Krásný nový recept,určitě vyzkouším.Už peču jen podle Vás, nejvíc u nás letí "stračatela", pak jahodovo rebarborové, samý dobroty

nahlásit

Itula
(upraveno)
13. 6. 2012, 10:31
@Leoonka
Mirko, za milý komentář moc děkuji


nahlásit

spero
(upraveno)
12. 6. 2012, 21:07
Zituš, nevypadá to složitě, vypadá to hodně, ale opravdu hodně žravě.






nahlásit

Itula
(upraveno)
13. 6. 2012, 10:30
@spero
Ivanko děkuji a zdravím



nahlásit